Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Επικαλούμενος λόγους πολιτικής ηθικής, αξιοπρέπειας και συνείδησης ο Μάριος Πελεκάνος, υπέβαλε το πρωί την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Ο Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος το Σάββατο απέτυχε να κερδίσει την ψήφο των μελών του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού ώστε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές, αφήνει να διαφανεί η δυσαρέσκεια του  για ενδεχόμενο παρασκήνιο που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας.

«Εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους.», ανέφερε ο κ. Πελεκάνος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη άνοιξε νέα μέτωπα στην Πινδάρου με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο να σπεύδει, από την εκπομπή του Αντένα Μέρα Μεσημέρι, να δηλώνει ότι η παραίτηση Πελεκάνου δεν θα γίνει αποδεκτή.

« Η έκκληση που απευθύνω δημόσια, αλλά όπως μίλησα και κατ’ ιδίαν με τον Μάριο είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις. Κατανοητά αυτά που γράφει από εκεί και πείρα όμως μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πρέπει να πορευτούμε  για να ολοκληρώσουμε την πενταετή θητεία», επισήμανε ο κ. Δίπλαρος.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε να σχολιάσει και την φωτογραφία από την κοπή της βασιλόπιττας της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Πάφο, που δείχνει μαζί τους μέχρι τουλάχιστον πρότινος άσπονδους φίλους Φαίδωνα Φαίδωνος και Κωστάκη Κωνσταντίνου.

«Οι ίδιοι δείχνουν τη διάθεση να πορευτούμε όλοι μαζί, να γυρίσουμε σελίδα και να επουλώσουμε πληγές», σημείωσε ο κ. Δίπλαρος.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επιλογής υποψηφίου για τη Δημαρχία της Λάρνακας, μετά την άρνηση του Γιώργου Κάρουλλα να δεχθεί το χρίσμα που του πρότεινε η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, ο Ευθύμιος Δίπλαρος προανήγγειλε εξελίξεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.