Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων βλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πίσω από την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αρχικά υπέδειξε ότι η κυβέρνηση του, καλείται να υλοποιήσει τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή των αντιπροσώπων.

Απάντησε εμμέσως και στα πυρά που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ των οποίων και από τον πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος έκανε λόγο για κυβέρνηση σχολιαστών – παρατηρητών.  

«Η Κυβέρνηση των παρατηρητών, σύμφωνα με κάποιους, είναι αυτή που καλείται, και θα το πράξει, να εφαρμόσει μια μεταρρύθμιση την οποίαν ψήφισαν αυτοί οι παρατηρητές στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πριν – και έχει απόλυτο δίκαιο ο Υπουργός Εσωτερικών σε αυτά που ανέφερε – το ανέφερα προηγουμένως μέσα στο πλαίσιο, για παράδειγμα, της επίσκεψης μου στην περιοχή του Ακάμα, που χωρίσαμε τον Ακάμα στα δύο», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του επιχείρησε να προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόνοιες των νομοσχεδίων για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τη Βουλή. 

Δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί και η κυβέρνηση έχει την τόλμη να προχωρήσει σε αλλαγές εκεί που θα χρειαστεί. 

Το απόγευμα στο θέμα επανήλθε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εκ νέου έκανε λόγο για κυβέρνηση παρατηρητών, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να παύσει να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος.

«Δεν έχει δικαίωμα να παραπέμπει τη λύση των θεμάτων στις καλένδες, όπως έκανε με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν μπορεί ο Υπουργός του των Εσωτερικών να χαρακτηρίζει ως οικονομικά ασύμφορη και μη λειτουργική την μεταρρύθμιση και ο ΠτΔ να μας μιλά με αοριστίες. Φαίνεται όμως ότι έχει και επιπρόσθετο λόγο για να μην κάνει τίποτα: Θα πρέπει να ξηλώσει τις στρεβλώσεις που δημιούργησαν οι σημερινοί του συγκυβερνώντες και ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει και τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής που παρουσιάζουν για την κυβέρνηση, τα αποτελέσματα διαφόρων δημοσκοπήσεων κοινής γνώμης που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. 

«Σχεδόν σε ένα χρόνο διακυβέρνησης, αύριο είναι η επέτειος από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είμαι πάρα πολύ περήφανος για την Κυβέρνηση, για τους Υπουργούς, πολύ περισσότερο για το έργο που έχει παραχθεί σε ένα χρόνο, σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, όχι γενικά, ούτε αόριστα πολύ συγκεκριμένα», δήλωσε. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του, προγραμματίζει στις 4 Μαρτίου να απευθυνθεί στους πολίτες.