Τηλεόραση Ραδιόφωνο
987

Να χαμηλώσει τους τόνους στη διαμάχη με τον Γενικό Ελεγκτή, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η προεδρία της Δημοκρατίας αν και επιμένει να δηλώνει την έκπληξη της για το περιεχόμενο της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ωφελήματα και απολαβές που έλαβε ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την περίοδο που εκτελούσε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, εντούτοις ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πρόθεση δικαστικής αμφισβήτησης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

«Εμείς δε δημιουργούμε ένταση ούτε και συντηρούμε την ένταση. Η θέση μας είναι καθαρή. Ο ΠτΔ θα παραδώσει την έκθεση της ΕΥ στο νομικό του Σύμβουλο δηλαδή τη ΝΥ για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν υπάρχει πρόθεση ούτε για ενεργοποίηση διαδικασίας παύσης του ΓΕ ούτε οτιδήποτε άλλο», σημείωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Σοβαρά ζητήματα τάξης για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εντοπίζει στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το ΑΚΕΛ. Σε ανακοίνωση η Εζεκία Παπαϊωάννου, σημειώνει ότι πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα δεοντολογίας, σεβασμού στις διαδικασίες και το δημόσιο χρήμα, πολιτικής ηθικής και χρηστής διοίκησης.

«Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να κρύβεται σε ένα θέμα που τον αφορά απολύτως προσωπικά και να παραπέμπει στη Γενική Εισαγγελία. Οφείλει εξηγήσεις και απολογία στην κυπριακή κοινωνία, στην οποία άλλωστε υποσχέθηκε προεκλογικά μια άλλη κουλτούρα διακυβέρνησης. Μέρα με τη μέρα πάντως, επιβεβαιώνει ότι είναι ο καλύτερος μαθητής του συστήματος Αναστασιάδη», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Ενώ για ερωτήματα και ανησυχητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κάνουν λόγο οι Οικολόγοι.

«Αυτό που συμβαίνει ξανά με τη νέα κυβέρνηση - όπως και με την προηγούμενη - είναι μια προσπάθεια παρενόχλησης ενός Ανεξάρτητου Θεσμού, επειδή τα πορίσματα των ερευνών του ενοχλούν τους κυβερνώντες.», αναφέρουν οι Οικολόγοι.