Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θηυ

Στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας θα αποστείλει την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο γεύμα που παραθέτει η Ισπανική Προεδρία της ΕΕ ενόψει της ολοκλήρωσης της εξάμηνης προεδρίας της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και ερωτηθείς αν θα επιστρέψει τα χρήματα στα οποία αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, είπε ότι «ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλω να διασφαλίσω την αξιοπιστία των θεσμών, δεν πρόκειται να προβώ σε οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο, θα αποστείλω την έκθεση στον Γενικό Εισαγγελέα και θα ακούσω τις απόψεις του».

Ερωτηθείς αν επί προσωπικού τίθεται θέμα για τον ίδιο, αφού αφήνονται αιχμές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζετε, είδαμε τις τελευταίες μέρες διάφορα. Ναι, διαβάζοντας την έκθεση ξαφνιάστηκα από το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής ενημερώθηκε ότι ασκούσα και καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά από καταγγελία που έγινε πρόσφατα. Εν πάση περιπτώσει επαναλαμβάνω ότι έχω υποχρέωση, έχω ευθύνη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διασφαλίσω την αξιοπιστία των θεσμών, παρά την προσωπική πικρία, στεναχώρια. Να θυμίσω ότι ο Γενικός Ελεγκτής δημόσια είχε αναφερθεί στη συνεργασία με την παρούσα Κυβέρνηση σε συνέντευξη που έδωσε στο ΚΥΠΕ, μετά προέκυψαν κάποια άλλα θέματα, εν πάση περιπτώσει θα αποταθώ στον Γενικό Εισαγγελέα».