Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ζητά εκ νέου τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου το ΑΚΕΛ. 

Την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είχε ζητήσει την προηγούμενη βδομάδα ο Στέφανος Στεφάνου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στον Άγιο Δομέτιο. 

Αίτημα, το οποίο είχε θέσει και ο ΔΗΣΥ και το οποίο δεν υλοποιήθηκε, αφού όπως ανέφερε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε επαφή με τις πολιτικές δυνάμεις καθημερινά. Όποια πολιτική ηγεσία επιθυμεί ενημέρωση μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στην παρούσα στιγμή δεν είναι κάτι που θα πράξει ο Πρόεδρος».

Με σημερινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ τονίζει ότι η άρνηση του Προέδρου για Εθνικό Συμβούλιο «δείχνει μια στάση που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν συνιστά απόφαση για παραμερισμό του σώματος».

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση «το συνεχιζόμενο διαπραγματευτικό αδιέξοδο, τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η κατοχική δύναμη σε Πύλα, Άγιο Δομέτιο και Δερύνεια είναι ορισμένα από τα ζητήματα που υπογραμμίζουν την ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι ο χώρος συλλογικής συζήτησης και κατάθεσης των θέσεων κι εκτιμήσεων της κάθε πολιτικής δύναμης για το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος έχει προφανώς τον τελικό λόγο για τις αποφάσεις όπως έχει και την ευθύνη για αυτές».