Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δερυνεια νεκρη ζωνη

Εδώ και κάποιους μήνες παρατηρείται μια οχυρωματική δραστηριότητα του κατοχικού στρατού δίπλα από το συρματόπλεγμα και εντός της νεκρής ζώνης στη Δερύνεια, ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης.

Πιο συγκεκριμένα από την κατεχόμενη περιοχή πίσω από το οδόφραγμα στη Λεωφόρο Αμμοχώστου μέχρι την περιοχή του Κάππαρη γίνονται, εδώ και 2-3 μήνες, εργασίες και φαίνονται με γυμνό μάτι δήλωσε ο Δήμαρχος Δερύνειας.

 «Μπροστά από αυτά τα έργα δημιουργούν οχυρωματική γραμμή με εκσκαφή ενός μεγάλου αυλακιού».

Ο κ. Καραγιάννης πως ως κάτοικοι της ακριτικής περιοχής θέλουν να ξέρουν περί τίνος πρόκειται τα συγκεκριμένα έργα του κατοχικού στρατού και σε τι αποσκοπούν.

«Τα ΗΕ περνούν κάθε μέρα από εκεί και τα βλέπουν και διερωτώμαι γιατί δεν έχουν αντιδράσει. Τα ΗΕ οφείλουν να ενημερώνονται και να ενημερώνουν».

Ως κάτοικος της περιοχής και άτομο που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην περιοχή, ο Άντρος Καραγιάννης είπε πως είναι φανερό πως αυτά τα έργα είναι αμυντικά και είναι κάποιου είδους προετοιμασία για όποιες πιθανές στρατιωτικές ενέργειες.

Τακτικές περιοχές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε Πύλα και Άγιο Δομέτιο- Ήρεμη η κατάσταση στις δύο περιοχές

«Οι δημότες ανησυχούν. Δεν μπορούμε να τα βλέπουμε μπροστά μας και να παραμένουμε αδρανείς».

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες στη νεκρή ζώνη, και στην περιοχή Πύλας και σε αυτήν του Αγίου Δομετίου, για αποτροπή εντάσεων και για να διασφαλίσει το status quo, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την κατάσταση στη νεκρή ζώνη, ο κ. Σιντίκ, ανέφερε ότι η κατάσταση παραμένει ήρεμη και ότι μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ είναι παρόντα και στις δύο τοποθεσίες. «Πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες για να αποτρέψουν εντάσεις και να διασφαλίσουν το status quo», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ συνεχίζει να είναι σε επαφή με τις δύο πλευρές για την αποκατάσταση του status quo.