Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Screenshot 2023-12-01 140051

Ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ΠτΔ, βρίσκονται στο Ντουμπάι για τους σκοπούς της Διεθνής Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε στον Τούρκο Πρόεδρο την ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με τον κ. Ερντογάν να ακούει με προσοχή την τοποθέτηση του ΠτΔ.

ΚΕ: Συνάντηση ΠτΔ και με Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στον Άγιο Δομέτιο

Συνάντηση με τον ΓΓ του OΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της COP28, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στον Άγιο Δομέτιο».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «έθεσε στον ΓΓ την ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου του το συντομότερο δυνατόν που θα αναλάβει να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων από εκεί που έχουν διακοπεί».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητάει με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος είχε «πράγματι συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο η οποία διήρκεσε μερικά λεπτά».