Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στάση αναμονής τηρεί η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για επιστροφή εντός 24 ωρών στο προηγούμενο στάτους στην νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου, και στην κατάσταση που υπήρχε πριν από την νέα απόπειρα του κατοχικού στρατού να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα με την τοποθέτηση κάμερας σε ακατοίκητη κατοικία. Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή στην περιοχή όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής δύναμης, Αλίμ Σιντίκ.  

Ο κ. Σιντίκ δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ότι η ειρηνευτική δύναμη συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την περιοχή. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές για αποτροπή περαιτέρω εντάσεων και διατήρηση του status quo στην περιοχή.   

Στάση αναμονής τηρεί η κυβέρνηση  

Μετά τις ενημέρωση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για προσπάθεια επιστροφής στην κατάσταση πραγμάτων πριν την παράνομη ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων εντός 24 ωρών, η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα, όπως τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, δήλωσε ότι επί του παρόντος η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις προσπάθειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ , ευελπιστώντας ότι θα αποδώσουν καρπούς. «Αν όχι, όπως είπε ο Πρόεδρος, έχουν ληφθεί αποφάσεις για το τι θα πράξουμε, οι οποίες όμως σε αυτό το στάδιο δεν είναι προς δημοσίευση», πρόσθεσε ο κ. Γκότσης.  
«Η εγκατάσταση κάμερας στο "Σπίτι της Μαρίας", θα πρέπει να αρθεί, καθώς αποτελεί ένα ακόμη τετελεσμένο και μια παράνομη ενέργεια των κατοχικών δυνάμεων, επανέλαβε από πλευράς κυβέρνησης ο κ. Γκότσης.  

Όπως τόνισε χθες η ειρηνευτική δύναμη, οι μη εξουσιοδοτημένες εργασίες εντός της νεκρής ζώνης απαγορεύονται αυστηρά.