Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Επικίνδυνες οι αγκυλώσεις του ΑΚΕΛ» δηλώνει ο ΔΗΣΥ, μετά και τη σφοδρή κριτική που άσκησε χθες το ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση, ως προς την στάση της χώρας στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, ο ΔΗΣΥ τονίζει ότι «τα όσα συμβαίνουν «είναι πολύ τραγικά για να τυγχάνουν κομματικής εκμετάλλευσης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, «Κύπρος και Ελλάδα στήριξαν την πρόταση του Καναδά, η οποία, επιπρόσθετα με την ανθρωπιστική εκεχειρία, κατονόμαζε την τρομοκρατική δράση της Χαμάς και ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων». 

Παράλληλα όπως προστίθεται «το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία της ΓΣ του ΟΗΕ η καναδική πρόταση». 

Τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την ψηφοφορία κατέκρινε χθες το ΑΚΕΛ, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση και σημειώνοντας ότι η αποχή που τήρησε εκθέτει την Κύπρο, ακυρώνει την αξιοπιστία της και θέτει την κυβέρνηση στην πλευρά όσων συγκαλύπτουν την εξελισσόμενη εθνοκάθαρση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. 

Λυπηρή η κριτική, απάντησε αργότερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ εξήγησε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία ένσταση ως προς το περιεχόμενο του ψηφίσματος, αλλά η στάση της οφείλεται στο γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτό να καταδικαστεί η τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς και να ενισχυθεί το λεκτικό για την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Τα όσα φρικτά συμβαίνουν από την 7η Οκτωβρίου και μετά στο Ισραήλ και στη Γάζα είναι πολύ τραγικά για να τυγχάνουν κομματικής εκμετάλλευσης. Ο διχασμός της κοινωνίας είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την περιοχή μας.

Ως ΔΗΣΥ πήραμε σαφή θέση εξαρχής, καταδικάζοντας ανεπιφύλακτα την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, σε αντίθεση με άλλους που προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν.

Παραμένουμε σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ΕΛΚ και την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και η απρόσκοπτη παροχή βοήθειας στη Γάζα.

Κύπρος και Ελλάδα στήριξαν την πρόταση του Καναδά, η οποία, επιπρόσθετα με την ανθρωπιστική εκεχειρία, κατονόμαζε την τρομοκρατική δράση της Χαμάς και ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των ομήρων.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία της ΓΣ του ΟΗΕ η καναδική πρόταση;

Οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να αποφασίσουμε σε ποια μεριά της ιστορίας θέλουμε να είμαστε.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα, οι αγκυλώσεις του ΑΚΕΛ καθίστανται επικίνδυνες για τον τόπο μας.