Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεσ

Με μια λακωνική ανακοίνωση η προεδρία της Δημοκρατίας, το απόγευμα έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αποδέχθηκε την παραίτηση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου.

Προεδρία της Δημοκρατίας

Υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Δόξα Κωμοδρόμου. Η παραίτηση της κας Κωμοδρόμου έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κ. Κωμοδρόμου, μετά το σάλο που προέκυψε με το ζήτημα των υπερωριών της, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από την αποχώρηση της από το κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα η τέως πλέον αναπληρώτρια εκπρόσωπος, υποστηρίζει ότι οι βολές που δέχθηκε, αποτελούσαν μέρος ενός καλοστημένου, όπως η ίδια υποστηρίζει, σχεδίου που ενορχηστρώθηκε με στόχο για να πλήξει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, την κρίσιμη ώρα που ο ίδιος έδιδε μάχη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ11, η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως επιστρέφει στα καθήκοντα της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχοντας ήσυχη την συνείδηση της καθώς κινήθηκε στο πλαίσιο  των προνοιών του νόμου για την Δημόσια Υπηρεσία χωρίς όπως επέμεινε να  επιβάρυνε  το δημόσιο ταμείο έστω και με ένα σεντ.

Το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κ. Κωμοδρόμου, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Οι πολιτικές ευθύνες δεν εξαντλούνται με την παραίτηση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Κάτι το οποίο επεσήμανε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

«Η Δόξα σε ρόλο Ιφιγένειας. Παραιτήθηκε ως έπρεπε, αλλά στην ουσία θυσιάστηκε για να διαγραφούν οι πολιτικές ευθύνες αυτών που έλαβαν τις αποφάσεις στο θέμα των υπερωριών. Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες και πραγματική ανάληψη ευθυνών»

Η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών στην πρωινή της συνεδρίαση, αποδέσμευσε κατά πλειοψηφία τα κονδύλια για του υπαλλήλους της Προεδρίας, με εξαίρεση τα κονδύλια για τις υπερωρίες για τις κυρίες Δόξα Κωμοδρόμου και Μαρία Στατιώτη, τα οποία αποσύρθηκαν από πλευράς κυβέρνησης.