Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Η κυβέρνηση αποσύρει το αίτημα για αποδέσμευση κονδυλιών για την κάλυψη υπερωριακών αμοιβών κρατικών αξιωματούχων που είναι αποσπασμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο. Η απόσυρση γίνεται μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών όπου συζητήθηκε τη Δευτέρα το κυβερνητικό αίτημα.

Την αποκάλυψη για την απόσυρση του αιτήματος έκανε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική στο κρατικό ραδιόφωνο. Όπως ανέφερε το αίτημα θα αποσυρθεί σήμερα αλλά απέφυγε να εξηγήσει τον λόγο που οδήγησε την κυβέρνηση στην σχετική απόφαση.  

 

Ως γνωστόν το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 244 χιλιάδων ευρώ, για την απόσπαση στο Προεδρικό επτά συνολικά εργαζομένων από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες νέα κόντρα μεταξύ Προεδρικού και ΑΚΕΛ. Μεταξύ των ατόμων για τα οποία ζητήθηκε κάλυψη υπερωριών ήταν και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου, με τις απολαβές και την υπερωριακή αμοιβή της να αγγίζουν τις 52 χιλιάδες έως το τέλος του έτους.

Το θέμα συζητήθηκε έντονα τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.