Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Αειφόρου Ανάπτυξης θα συμμετάσχει σήμερα Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το Υψηλό Επιπέδου Πολιτικού Φόρουμ για την Αειφόρο Ανάπτυξη, λαμβάνει χώρα στις 18-19 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00  ώρα Κύπρου) και θα την προλογίσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της 78ης Γενικής Συνέλευσης, Ντένις Φράνσις, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Σύνοδο αυτή την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 15.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Κύπρου).

Στο μεταξύ, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε την Κυριακή, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μισέλ αναμένεται να ενημερώσει την Τρίτη τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη σε σχέση με την όποια συζήτηση μπορεί να έγινε κατά τη συνάντηση αυτή για το Κυπριακό, υπό το φως της πρότασής του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες για αναζωογόνηση των συνομιλιών, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του στις 1015 το πρωί (1715 ώρα Κύπρου).

ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος θα συνοδεύσει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην τελετή έναρξης των εργασιών της Συνόδου Αειφόρου Ανάπτυξης θα έχει στη συνέχεια, με βάση το πρόγραμμα των επαφών του, διμερείς συναντήσεις με τον πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καθώς και με την Υπουργό Εξωτερικών, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Πριγκιπάτου του Λίχτενσταϊν, Ντομινίκ Χάσλερ.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε Υπουργική Συνάντηση για την ειρηνευτική προσπάθεια για τη Μέση Ανατολή και ακολούθως σε σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Αργότερα θα παραστεί σε δεξίωση με την ευκαιρία της 50ης επετείου της ένταξης της Γερμανίας στα ΗΕ.