Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Συνεχίζεται ο πολιτικός απόηχος και οι κραδασμοί από την δημόσια πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Παρά την αρνητική απάντηση της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου, αλλά και άλλων προβεβλημένων στελεχών που έσπευσαν είτε να προκαταλάβουν την Πινδάρου, είτε να υπονομεύσουν την όποια προοπτική, το προεδρικό έδειξε από το πρωί διάθεση να συντηρήσει το ζήτημα, το οποίο ως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.  

Σε παρέμβαση του στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυπιώτης αν και κράτησε ανοικτή την πόρτα, παραπέμποντας στην σύγκλιση απόψεων με την Πινδάρου στα μεγάλα ζητήματα, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού.  

«Νομίζω ότι με την χθεσινή μου δήλωση έληξε αυτό το θέμα» Χαίρομαι, πρόσθεσε, «που νοιάζονται όλοι για την εξέλιξη του ΔΗΣΥ και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως νομίζουμε. Υπεύθυνα, νούσιμα και πολύ προσεκτικά»., δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου.

Αν και ο κ. Λετυμπιώτης επιχείρησε να το διαψεύσει, δημοσιογραφικές πληροφορίες, κυρίως από το ευρύτερο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν να συνδέουν τον επικείμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με μια ενδεχόμενη διεύρυνση του κυβερνητικούς σχήματος, με την συμμετοχή και του ΔΗΣΥ. Σεναριολογία που έντεχνα συντηρεί και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ανάβοντας πράσινο φως στον λόφο. 

Παρέμβαση στη δημόσια συζήτηση είχαμε και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος διέψευσε ως εσκεμμένη διαστρέβλωση τον ισχυρισμό του ΑΚΕΛ ότι παρότρυνε δήθεν τον ΔΗΣΥ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Η ερώτηση που μου υπεβλήθη ήταν «Ποια δημόσια συμβουλή θα δίδατε στους Νίκο Χριστοδουλίδη και Αννίτα Δημητρίου;» και η απάντηση μου αυτολεξεί ήταν η ακόλουθη: «Θα πρέπει να βρουν δίαυλους επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας εκεί και όπου αυτό υπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης. 

Η εσκεμμένη διαστρέβλωση από το ΑΚΕΛ και όσους την υιοθέτησαν είναι ανάξια απαντήσεως, συμπληρώνει ο κ. Αναστασιάδης, παραπέμποντας για τις όποιες αποφάσεις στην ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Τις αποφάσεις για το πώς θα πολιτευθεί ο ΔΗΣΥ ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην νέα ηγεσία του κόμματος, η οποία τυγχάνει της καθολικής στήριξης όλων μας.»προσθέτει ο κ. Αναστασιάδης. 

Το θέμα όπως αναμενόταν κυριάρχησε από το πρωί  στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ.