Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακελ

Πυρά εξαπολύει το ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ. «Όλα εξελίσσονται όπως τα είχαν σχεδιάσει προεκλογικά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους πολίτες και να συνεχιστεί η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, η διακυβέρνηση της διαφθοράς και της σήψης», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του το κόμμα, όσον αφορά την πρόσκληση συνεργασίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς το ΔΗΣΥ. 

Νωρίτερα, επικριτικά απάντησε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, στην πρόταση Χριστοδουλίδη, κάνοντας λόγο για «άκαιρη και αχρείαστη» πρόσκληση. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε σαφές μήνυμα υπέρ της προσχώρησης του ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση. Σήμερα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσκαλεί επίσημα τον ΔΗΣΥ να μπει στην κυβέρνησή του και υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές του «ταυτίζονται» με αυτές του ΔΗΣΥ».

«Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες είναι εκείνες οι κομματικές ηγεσίες του κέντρου που, παρά τις δικές μας προειδοποιήσεις, παρουσίασαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι και που ο ίδιος θέλει να είναι: ένας συναγερμικός συνεχιστής του Αναστασιάδη και των πολιτικών του. Πώς νιώθουν άραγε όσοι πείστηκαν να ψηφίσουν τον Χριστοδουλίδη ως «αλλαγή», «νέο», «διαφορετικό» και τώρα τους ανακοινώνει επίσημα ότι ο στόχος του είναι μια κυβέρνηση Συναγερμού με τις πολιτικές του Συναγερμού;», συνεχίζει η ανακοίνωση. 
 
«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αυτό που προτείνει το ΑΚΕΛ και η Αριστερά: την συνεννόηση και συμπαράταξη όλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας σε μια πλατιά συμμαχία απέναντι σε όλα όσα ντρόπιασαν και ντροπιάζουν την Κύπρο.», καταλήγει το ΑΚΕΛ.