Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Άκαιρη και αχρείαστη» κρίνεται από τον βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου η πρόσκληση του Πρόεδρου Χριστοδουλίδη για συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση της χώρας. 

«Θα έπρεπε να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό», δήλωσε ο κ. Δημητρίου, ενώ έκανε λόγο για μια πρόσκληση «χωρίς περιεχόμενο, προς ένα κόμμα το οποίο με συνεδριακή απόφαση βρίσκεται ξεκάθαρα στην αντιπολίτευση».

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρει πως «το σύνθημα της ενότητας δεν είναι υποκατάστατο ενός προγράμματος διακυβέρνησης.  Ποιο είναι το περιεχόμενο της πρότασης Χριστοδουλίδη; Ποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης θα κληθεί να στηρίξει ο ΔΗΣΥ; Αυτό που πριν έξι μήνες θεωρούσε επικίνδυνο για τη χώρα; Αν έχει να προτείνει κάτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας το πράξει, δημόσια και με διαφάνεια.».
 
Παράλληλα σημειώνει ότι, «η σημερινή πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη ακολουθεί ανάλογης αναφοράς από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο την περασμένη Κυριακή καθώς και άλλες ηχηρές παραινέσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Εύχομαι ο ΔΗΣΥ να μην βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο σχεδιασμών που θα τον οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.».
 
«Υπό τη νέα του ηγεσία, ο ΔΗΣΥ πρέπει να προχωρήσει στην επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους συγκεκριμένες συμπεριφορές στις Προεδρικές εκλογές και να εργαστεί απρόσκοπτα προς το στόχο της ενότητας, αλλά και ενός θετικού αποτελέσματος στις διπλές εκλογές του Ιούνη.» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Φιλελεύθερο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε νωρίτερα την ετοιμότητα από πλευράς του να υπάρξει συνεργασία με το ΔΗΣΥ, εάν και εφόσον το κόμμα κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της Κύπρου. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο Πρόεδρος οι λύσεις που τροχιοδρομεί η κυβέρνηση, είναι πολύ κοντά στις προσεγγίσεις του ΔΗΣΥ.