Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έντονη ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, για το Μεταναστευτικό, στην σκιά και των τελευταίων επεισοδίων στη Χλώρακα.

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στις δράσεις και μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, έκανε λόγο για θετικά βήματα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες παραθέτοντας στοιχεία για ανατροπή των αριθμών σε σχέση με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις μεταναστών και απηύθυνε έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του νομοσχεδίου σύστασης του υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Κόμματα της αντιπολίτευσης ωστόσο επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, κυρίως για τη διαχείριση που έτυχε τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη Χλώρακα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ανέφερε ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ανεχθεί περιστατικά βίας, ενώ απάντησε και στις απόψεις που διατυπώθηκαν για ευθύνες που προκύπτουν και την ανάγκη ανάληψής τους.

«Εμάς αυτό που μας απασχολεί και έχουμε θέσει ως στόχο είναι η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, είναι η επιβολή του νόμου μέσα από τα συντεταγμένα όργανα ευνομούμενης πολιτείας. Θα αναμέναμε και θα ελπίζαμε όλοι, αυτή τη στιγμή να κατευθυνόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και να μη θέταμε ως προτεραιότητα τις παραιτήσεις», ανάφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αφού επικρότησε τις κυβερνητικές αποφάσεις υποδεικνύοντας ότι για πρώτη φορά καταγράφονται περισσότερες αναχωρήσεις έναντι αφίξεων μεταναστών, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να διωχθούν ποινικά όσοι παρακινούν ή εμπλέκονται σε επεισόδια βίας.

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η βία να αποτελεί τη λύση αυτού του προβλήματος. Σκοπό έχουν να μετατρέψουν την πολιτική του κράτους σε μια πολιτική βίας και εκφοβισμού» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Τα φαινόμενα βίας, καταδίκασε και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, το κόμμα του οποίου τις προηγούμενες μέρες δέχθηκε πυρά για υποκίνηση και συμμετοχή στα επεισόδια.

«Το ΕΛΑΜ δεν πιστεύει πως με τη χρήση βίας θα επιλυθεί αυτό το θέμα. Χρειάζεται πολιτική βούληση και σωστές πολιτικές.», ανάφερε ο κ. Χρίστου.

Η πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, από πλευράς της ανέφερε ότι με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου η συζήτηση για την σύσταση υφυπουργείου μετανάστευσης θα αποτελέσει προτεραιότητα.

«Με την επάνοδο μας στην Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το θέμα που θα απασχολήσει την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Δημητρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων συμφώνησαν όπως άμεσα προχωρήσει η συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.