Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Προανήγγειλε ανακοινώσεις για μεταναστευτικό τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή» αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος με την επιχείρηση της Αστυνομίας σήμερα στη Χλώρακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που ξεκίνησε η υλοποίηση των χθεσινών αποφάσεων. Την αξιολόγηση μου θα την κάνω και θα τη δημοσιοποιήσω όταν ολοκληρωθεί αυτή η επιχείρηση. Τα διατάγματα του κράτους, της Κυβέρνησης θα πρέπει να εφαρμόζονται και η Αστυνομία, όπως ανέφερα και χθες στον Αρχηγό της Αστυνομίας, είναι εδώ ακριβώς για να υλοποιεί αυτές τις αποφάσεις»

Σημείωσε δε ότι «έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το μεταναστευτικό, δεν θα υπάρξει καμία μα καμία ανοχή. Φυσικά και θα ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις, αλλά από κει και πέρα, και θα δείτε και τις επόμενες μέρες αρκετές ανακοινώσεις που αποσκοπούν να αποτρέψουν, να αλλάξουν αυτή την εικόνα που υπάρχει ειδικότερα στους διακινητές, ότι η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό προορισμό. Επαναλαμβάνω, οι διεθνείς μας υποχρεώσεις για αυτούς που έχουν ανάγκη είναι δεδομένες, δεν το συζητώ, αλλά όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται το σύστημα για εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, των δικών τους σκοπιμοτήτων δεν είναι φιλόξενη η Κυπριακή Δημοκρατία».