Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφανος Στεφάνου οδόφραγμα Δερύνειας

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ποτέ με τη διχοτόμηση, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στεφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι μόνο με λύση του εθνικού προβλήματος στο πλαίσιο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, θα διασφαλιστεί το μέλλον της Κύπρου, των παιδιών και των εγγονιών μας.

Μιλούσε μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων στη Δερύνεια, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.

Όπως δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, «μια τέτοια μέρα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η προδοσία που συντελέστηκε σε βάρος της Κύπρου. Αυτοί που πρόδωσαν την Κύπρο πρόδωσαν και την Αμμόχωστο και όχι μόνο.  Τέτοιες μέρες το μυαλό μας πάει ειδικά στην Αμμόχωστο, ασφαλώς και στη Μόρφου και σε όλες τις πόλεις που παράνομα κατέχει η Τουρκία».

Ο Στέφανος Στεφάνου απηύθυνε έκκληση προς όλους για συνέχιση του αγώνα επανένωσης της Κύπρου.

Λέγοντας πως «η λύση του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, συνεχίζοντας στη διαπραγμάτευση στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και διαφυλάσσοντας όλο το διαπραγματευτικό κεκτημένο το οποίο έχει διαμορφωθεί».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, συνοδευόμενος  μεταξύ άλλων από τον Δήμαρχο Δερύνειας, Άντρο Καραγιάννη, και Βουλευτές του κόμματος, μετέβησαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας όπου επέδωσαν σε εκπρόσωπο της Ειρηνευτικής Δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπόμνημα για τον Γενικό Γραμματέα.