Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βαρώσι.

Μετά το τσουνάμι αντιδράσεων για την πρόσκληση του λεγόμενου Δημάρχου Αμμοχώστου στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου, ο Σουλειμάν Ουλουτσάι αποφάσισε να μην δώσει το παρών του. 
 
«Ο άνθρωπος επειδή έχει καλή θέληση. Δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στην δική μας πλευρά, στον Δήμο Αμμοχώστου, ούτε γενικά στο κλίμα που πρέπει να υπάρχει για την επανέναρξη των συνομιλιών. Μας στέλνει την αγάπη του, την εκτίμησή του και την συμπαράστασή του, αλλά δεν ήθελε να συνεχιστεί αυτή η κόντρα και να είναι αυτός η αιτία.», είπε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου.  
 
Σε ανακοίνωση εξάλλου που υπογράφει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζεται λύπη γιατί χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία.  
 
«Δυστυχώς χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία. Να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα γνήσιο Κύπριο και αγωνιστή της λύσης και της επανένωσης, όπως ο Σουλειμάν Ουλουτσάι, να ενώσει την φωνή του με τη δική μας και να στηρίξει τον αγώνα για να επιστραφεί η πόλη μας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της.», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση. 
   
Παρά το γεγονός ότι ο λεγόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου εντέλει δεν θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις τάξεις του Δήμου Αμμοχώστου συνεχίζεται. 
 
Το πρωί κυκλοφόρησε κοινή ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων Αμμοχώστου της ΕΔΕΚ, Δημήτρη Δημητρίου, του ΕΛΑΜ, Πόλυ Ευαγγελίδη και της Αλληλεγγύης Ανδρέα Μορφίτη, με την οποία έστηναν στον τοίχο τον Δήμαρχο, Σίμο Ιωάννου, ο οποίος επιχείρησε, όπως ανέφεραν, να τους φέρει προ τετελεσμένων, αφού προχώρησε στην πρόσκληση του Ουλουτσάι χωρίς να τους ενημερώσει εκ των προτέρων. Το απόγευμα, η ΕΔΕΚ ωστόσο διέψευσε οτι ο Δημοτικός της Σύμβουλος συνυπέγραψε την κοινή ανακοίνωση, αν και δεν διαφωνεί με το περιεχόμενό της. 
 
Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αμμοχώστου, απορρίπτει πάντως ως κακόβουλους, κακεντρεχείς και υποβολιμιαίους τους ισχυρισμούς των διαφωνούντων δημοτικών συμβούλων, τους οποίους κατηγορεί για ακρότητες. 
 
«Δεν θα επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεχίσει να περιφρονεί και να υποσκάπτει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας. Σε κανένα, μα κανέναν, που ντύνεται με τον μανδύα του υπερπατριωτισμού, δεν θα επιτρέψουμε να υποσκάψει τις προσπάθειες του Δήμου για μια λύση μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  
 
Πολιτική θύελλα 

Εναντίον όσων κατάφεραν να οδηγήσουν στην ματαίωση της παρουσίας του λεγόμενου Δημάρχου Αμμοχώστου στην αντικατοχική εκδήλωση, βάλλει το ΑΚΕΛ. 
 
«Αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους αντιδρούντες είναι καθετί που φέρνει κοντά τις δύο κοινότητες, καθετί που σπρώχνει προς τη λύση του κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.», αναφέρει, στην ανακοίνωση του, το ΑΚΕΛ. 
 
Ευπρόσδεκτοι όσοι υψώνουν φωνή κατά της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, δήλωσε από τα Νέα του ΑΝΤ1, χθες βράδυ η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου. 
 
«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί πήρε τόσες διαστάσεις το ζήτημα. Αν πράγματι εννοούμε ότι θέλουμε να εργαστούμε συντονισμένα για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και να επανενώσουμε την πατρίδα μας στη βάση του δικαίου, όλες αυτές οι δηλώσεις που παρακολουθώ με απογοήτευση, πρέπει να σταματήσουν.», ανέφερε η κ. Δημητρίου. 
 
Δημοκρατικός Συναγερμός και ΑΚΕΛ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή εκδήλωση, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν τάσσεται επίσης υπέρ της συμμετοχής του λεγόμενου Δημάρχου Αμμοχώστου στην αντικατοχική εκδήλωση. 
 
«Θα μπορούσε κάλλιστα να ερμηνευτεί και ως έμμεση αναγνώριση της Κ.Δ και του αγώνα μας για αντιστροφή των τετελεσμένων της εισβολής.», δήλωσε ο κ. Καρογιάν. 
 
Στον αντίποδα ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ, τα βάζουν με όλους όσοι συμφώνησαν με την παρουσία Ουλουτσάι στην εκδήλωση. 
 
«Με λύπη παρατηρούμε ότι κάποιοι όχι μόνο δεν κατανοούν ότι οι παντελώς εσφαλμένες πολιτικές τόσων χρόνων έχουν αποτύχει, αλλά με εμμονή επιμένουν να μας οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.  
 
«Δυστυχώς η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ με τη συγκεκριμένη στάση τους, υπονομεύουν τον αγώνα για επιστροφή των νομίμων κατοίκων στην πόλη τους και εμμέσως πλην σαφώς αποδέχονται τον εποικισμό της.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.  
 
Σε αυτό το κλίμα θα διεξαχθεί αύριο στις 7.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Δερύνεια, η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης.