Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο0

Αντιδράσεις ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους Αμμοχώστου και κόμματα, προκάλεσε η απόφαση του Δήμαρχου Αμμοχώστου να προσκαλέσει τον λεγόμενο δήμαρχο Αμμοχώστου Σουλεϊμάν Ουλουτσάι στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, απέρριψε τις φήμες περί διαξιφισμών στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε πως διαφωνία υπήρξε από τρεις δημοτικούς συμβούλους της ΕΔΕΚ και του ΕΛΑΜ.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε πως επικοινώνησε έγκαιρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ενημέρωσε για το ζήτημα, χωρίς ο Πρόεδρος να εκδηλώσει οποιαδήποτε αντίδραση.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου σημείωσε πως την πρόσκληση προς τον λεγόμενο δήμαρχο απηύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών του Δήμου Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλλας, σε συνεννόηση με το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαράδεκτη ενέργεια δηλώνει η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ με επίσημη τοποθέτηση της καταδικάζει την πρόσκληση του ψευδοδημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου.

Όπως δηλώνει, θεωρεί απαράδεκτη από κάθε άποψη την εν λόγω ενέργεια.

«Ο εν λόγω λεγόμενος «δήμαρχος» έχει σφετεριστεί μέχρι και το δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης και εγκαταστάθηκε εντός του κτιρίου και επικροτεί τον εποικισμό της Αμμοχώστου, στον οποίο προχωρούν η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Στην τοποθέτηση σημειώνεται πως δεν είναι δυνατό σε μια αντικατοχική εκδήλωση να προσκαλείται ένας παράνομος θεσμός του ψευδοκράτους, που αναδείχτηκε στη θέση αυτή με παράνομες διαδικασίες.

Επίσης, μέσω την ανακοίνωσης, καταγγέλλεται η διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Ιωάννου αφού όπως αναφέρεται έφερε προ τετελεσμένων το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρώτα προσκάλεσε τον ψευδοδήμαρχο και μετά καλέστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να το επικυρώσει.