Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πήρε θέση για το σάλο που δημιουργήθηκε με την αντικατοχική του Δήμου Αμμοχώστου η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Φιλοξενούμενη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προέβη παράλληλα και σε αποτίμηση των επαφών που πραγματοποιήσε χθες στην Αθήνα, τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνσησης.

Ερωτηθείσα για το επίμαχο ζήτημα, την πρόσκληση που απηύθυνε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στον Τ/κ λεγόμενο «δήμαρχο» της πόλης, Σουλειμάν Ουλουτσάι για να παρευρεθεί στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου το Σάββατο, η κα Δημητρίου ήταν ξεκάθαρη.

Δυσκολεύομαι πραγματικά να κατανοήσω γιατί πήρε τόσες διαστάσεις αυτό το ζήτημα. Όσοι περισσότεροι ενώσουμε τη φωνή μας σε αυτή την αντικατοχική εκδήλωση που συμβαίνει κάθε χρόνο, και κάθε χρόνο έχουμε Τουρκοκύπριους, για να καταδικάσουμε την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή, είναι ευπρόσδεκτοι

Συνέχισε λέγοντας πως «αν πράγματι αν εννοούμε ότι θέλουμε να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις… όλες αυτές οι δηλώσεις που παρακολουθώ με απογοήτευση θα πρέπει να σταματήσουν. Δεν πρέπει να διχάζουμε τον λαό μας, είτε να σπέρνουμε φοβικά σύνδρομα, είτε να απομακρύνουμε την όποια θετική εξέλιξη για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις».

Κατέληξε λέγοντας πως «εμείς ως ΔΗΣΥ η θέση μας είναι καθαρή. Σε πρωτοβουλίες, αντικατοχικές, σε οπουδήποτε πρέπει να παρουσιαστούμε για να στείλουμε ηχηρό το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα, βεβαίως θα εργαστούμε μεθοδικά για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, θα είμαστε πρώτοι και σύσσωμοι».

Κυπριακό και φοιτητές της Ελλάδας

Ψηλά στην ατζέντα της προέδρου της ΔΗΣΥ, σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα, ήταν το Κυπριακό. 

Χαρακτήρισε την εξομάλυνση των ελληνοτουρικών και ευρωτουρκικών σχέσεων, ως μια εξέλιξη προς την σωστή κατεύθυνση, και σε αυτό το πλαίσιο με τις σωστές διπλωματικές κινήσεις, μπορεί να επωφεληθεί και η Κύπρος.

Ερωτηθείσα για τα τρία ζητήματα που έθεσε στον Υπουργό Παιδείας της Ελλάδος και που αφορούν άμεσα τους Κύπριους φοιτητές, η κα Δημητρίου απάντησε πως εκ πρώτης έλαβε δέσμευση από τον Υπουργό, «γιατί είναι θέματα που πρέπει να προλάβουμε για να μην ταλαιπωρηθούν οι φοιτητές μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για κάποια από αυτά μάλιστα, έλαβε την απάντηση από τον Υπουργό ότι θα προχωρήσει και σχετική νομοθετική ρύθμιση.