Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπριακο

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ επαναβεβαίωσε μέσω της Δήλωσης Τύπου που εξέδωσε χθες βράδυ, τη δέσμευσή του σε μια βιώσιμη, συνολική και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα σχετικά του ψηφίσματα.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, προκειμένου να ηγηθεί μιας ανανεωμένης προσπάθειας επιστροφής στις συνομιλίες.

Στην παρούσα συγκυρία, ως σημαντική κρίνεται και η προτροπή προς όλα τα μέρη, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες παραβίασης του στάτους κβο.

Η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, με ικανοποίηση ότι κατά τις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι χώρες-μέλη του τοποθετήθηκαν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης, καθώς και υπέρ του διορισμού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ενώ παράλληλα αναγνώρισαν την ετοιμότητα που η πλευρά μας επιδεικνύει ως προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο, όπου είχαν σταματήσει το 2017, στο Κραν Μοντανά.