Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΟΗΕ ψευδοκράτος

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη οποιασδήποτε νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας προς τη διευθέτηση του Κυπριακού, είναι, να λάβει υπόψη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την λύση δύο κρατών, επαναλαμβάνει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, «αποκομμένο από την πραγματική κατάσταση επί τόπου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξακολουθεί να επιμένει για ένα μοντέλο διευθέτησης, από το οποίο η Τουρκοκυπριακή πλευρά έχει αποσύρει ανοικτά την υποστήριξή της, το οποίο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει πολλές φορές. Όλα τα μέρη πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο στόχος μιας ομοσπονδιακής διευθέτησης δεν αντανακλά πλέον την κυρίαρχη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει.

Σημειώνουν ότι, «αντί να προωθήσει μια διευθέτηση στην Κύπρο, αυτή η στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία είναι όλο και πιο απομακρυσμένη από τη βάση που παρέχεται από τις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τροφοδοτεί την αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους, τους αρχαίους και αρχικούς συνιδιοκτήτες της νήσου. Αναμένουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να κατανοήσει το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποσύρει τη στήριξή τους από το μοντέλο διευθέτησης που συζητήθηκε στο παρελθόν».

Επιμένουν πως, μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση που θα επιτευχθεί στην Κύπρο πρέπει να αντικατοπτρίζει τη βούληση των δύο λαών στο νησί και δεν μπορεί να επιβληθεί από τρίτους.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τη δήλωση του λεγόμενου ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους σχετικά με τη δήλωση τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καταλήγει:

«Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο χωριστά κράτη στο νησί της Κύπρου και να επιβεβαιώσουν τα εγγενή δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, δηλαδή την κυριαρχική ισότητα και ισότητα. διεθνές καθεστώς. Υπογραμμίζουμε ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη κάθε νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού».