Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Του παρέδωσαν τα κλειδιά των κατεχομένων. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απόλυτος άρχοντας στο ψευδοκράτος, αποφασίζει κι ενεργεί κατά το δοκούν, με την ανοχή της ηγεσίας των Τ/κ.

«Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τις «ευχάριστες» ειδήσεις, ο Τατάρ άκουε.», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Yeni Duzen, σχολιάζοντας σκωπτικά την υποτελή στάση του κατοχικού ηγέτη έναντι του Σουλτάνου.

Παιχνίδια αναγνώρισης

Προτεραιότητα της κυβέρνησης Ερντογάν, όπως ο ίδιος την παρουσίασε, η αναγνώριση του αποσχιστικού μορφώματος των κατεχομένων. Λίγες ώρες αργότερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα μεγάλο βήμα για την αναγνώριση της λεγόμενης «τδβκ», υποστηρίζοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ταξίδεψε χθες από την κατεχόμενη Λευκωσία στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν απευθείας.

Δημοσιογράφος του CNN απηύθυνε μάλιστα στον Τούρκο Πρόεδρο σχετικό ερώτημα, με τον ίδιο να μην διαψεύδει.

«Θέλετε να προσθέσετε κάτι στα σχόλια που γίνονται ότι με την άφιξή σας στο Μπακού με απευθείας πτήση από τη Λευκωσία, στείλατε ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο;»

«Τα σχόλια είναι ορθά. Καλή τύχη.», απάντησε ο Ερντογάν.

Η είδηση ωστόσο φαίνεται να μην ευσταθεί, όπως υποστηρίζει η τ/κ εφημερίδα YENI DUZEN, αφού το προεδρικό αεροσκάφος της Τουρκίας φέρεται εν τέλει να πέταξε στο Μπακού, μέσω Αδάνων, με το όλο ζήτημα να αποτελεί άλλο ένα παιχνίδι τακτικισμού και εντυπώσεων από την Άγκυρα.

Παρόλα αυτά, ο κατοχικός ηγέτης, επιμένει οτι νερό έχει μπει στο αυλάκι.

«Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή από την πολιτική που έχουμε χαράξει. Συζητήσαμε ότι θα γίνουν προσπάθειες για αναγνώριση μας από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και άλλες φιλικές χώρες. Το σημαντικό είναι να ενισχυθεί η δομή της ¨τδβκ», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Έβαλε ταφόπλακα στο Κυπριακό

Εξανέμισε κάθε ελπίδα για αναζωογόνηση του διαλόγου για επίλυση του κυπριακού ο Τούρκος Πρόεδρος, διαμηνύοντας ότι προυπόθεση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων είναι η αναγνώριση του παράνομου μορφώματος. Ο αδιάλλακτος Ερντογάν, επέρριψε ολοκληρωτικά την ευθύνη της μη επίλυσης του κυπριακού στην αδιαλλαξία και τον μαξιμαλισμό, κατά τα λεγόμενά του, των Ε/κ. Τις δηλώσεις του χειροκρότησε, ο ψευδοπρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ.

«Η πλήρης στήριξη που παρείχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, σε όλα τα έργα και τις νέες επενδύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στη χώρα μας, έχει προσθέσει δύναμη στη δύναμη της χώρας μας.», επισήμανε ο Ουνάλ Ουστέλ.

Η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και τα κόμματα καταδίκασαν την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και την στείρα ρητορική του, ενώ το ΥΠΕΞ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και διαβήματα.

Με τα έργα… εδραιώνεται

Με την εξαγγελία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ηλεκτρική διασύνδεση κατεχομένων Τουρκίας, αλλά και με την προαναγγελία για νέα κάθοδό του στις 20 Ιουλίου, ασχολείται στην πλειοψηφία του ο τ/κ τύπος.

Στις ελεύθερες περιοχές, προβληματίζουν και ανησυχούν τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Άγκυρα να δημιουργήσει στην κατεχόμενη Κάτω Δερύνεια, όπου θα ανεγερθούν, όπως ανακοινώθηκε χθες, 1192 κατοικίες.

«Ο τουρκικός επεκτατισμός συνεχίζεται μέχρι και συρματόπλεγμα εδώ στην Δερύνεια. Εμείς θα ενημερώσουμε το ΥΠΕΞ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια παρέμβαση γιατί η περιοχή η οποία προτίθεται να αναπτύξει είναι κοντά στην στρατιωτική περιοχή που υπάρχει κατοχικός στρατός, είναι γεωργική, κτηνοτροφική περιοχή και οι ιδιοκτήτες είναι Ε/κ.», επισήμανε ο Δήμαχος Κερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

Οργή για εκδίωξη δημοσιογράφου

Στον τοίχο στήνουν κόμματα και οργανώσεις το κατοχικό καθεστώς που έδιωξε κακήν κακώς χθες από το ψευδοπροεδρικό δημοσιογράφο της Yeni Duzen, επικριτή του Ερσίν Τατάρ και της Άγκυρας. Κάνουν λόγο για φασιστική νοοτροπία και ανήθικη παραβίαση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του Σερχάτ Ιντσιρλί. Η λεγόμενη προεδρία με ανακοίνωσή της, επιχείρησε να δικαιολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν εκδιώχθηκε λόγω θέσεων, αλλά γιατί δεν ήταν διαπιστευμένος. Αναληθής ο ισχυρισμός, απάντησε ο δημοσιογράφος.