Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαδ

«Ας συνεχίσουν κάποιοι να κτυπούν εμένα, ας μην κτυπούν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσλήψεις συμβούλων της Κυβέρνησης. Παραδέχθηκε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο εργοδότησης των συμβούλων δεν είναι το σωστό και ότι έγιναν λάθη.

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα πρόσληψης συμβούλου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «κινηθήκαμε στο πλαίσιο το οποίο υπήρχε, το πλαίσιο το οποίο βρήκαμε και λειτουργούσε. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι αυτό το πλαίσιο δεν ήταν σωστό και, ναι, έγιναν λάθη. Αμέσως συναντήθηκα με τον Γενικό Ελεγκτή. Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα υιοθετηθεί συγκεκριμένη πρόταση η οποία αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, με την Επίτροπο Νομοθεσίας, με τη Νομική Υπηρεσία της χώρας ετοιμάζεται και θα ακολουθείται στα πρότυπα που υπάρχει ίσως και πιο αυστηρά, για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως έκανε και προσωπικά λάθη, υπό το φως δημοσιεύματος εφημερίδας για διορισμό κουμπάρας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «πρώτον, να μην προσωποποιούμε κανένα. Δεν είναι σωστό να προσωποποιούμε κανένα. Και θέλω να πω κάτι. Όταν ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία, όχι ήμουν μόνος μου, αλλά κάποιοι σταμάτησαν καν να μου μιλούν γιατί επέλεξα να ακολουθήσω ένα μοναχικό δρόμο. Και κάποιοι άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους για να είναι δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι άνθρωποι μέσα από τις προσπάθειες τους, μέσα από τη δουλειά τους έφεραν αποτέλεσμα. Άρα, ας συνεχίσουν κάποιοι να κτυπούν εμένα, ας μην κτυπούν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο».