Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Παράλληλα με τον πολιτικό σάλο, που καλά κρατεί,  για το θέμα των πολιτικών διορισμών σε προεδρικό, Υπουργεία και υφυπουργεία, η προεδρία της Δημοκρατίας συνεχίζει την αξιολόγηση των προσόντων των συμβούλων και συνεργατών που έχουν προσληφθεί.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Όποιος δεν πληροί τα προσόντα η σύμβαση του θα διακοπεί

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, βρίσκεται και η σύνταξη του νομοσχεδίου που θα διέπει τις προσλήψεις συμβούλων, σε συνεργασία με την επίτροπο νομοθεσίας αλλά και την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο το αμέσως επόμενο διάστημα στα πρότυπα του νομοσχεδίου Κοινοβουλευτικών  Συνεργατών για να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα 

Σε ιδιαίτερα  ψηλούς τόνους συνεχίστηκαν διαξιφισμοί μεταξύ των κομμάτων, με το ΑΚΕΛ να καταγγέλλει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ότι συνεχίζει το όργιο προσλήψεων της κυβέρνησης Αναστασιάδη Συναγερμού, βάζοντας ουσία στο κάδρο και την Πινδάρου.

«Ο καθημερινός σάλος με τους διορισμούς συμβούλων σε προεδρικό και υπουργεία, προκαλεί την κοινωνία επισημαίνει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

ΔΗΣΥ

«Αντί λοιπόν προσπάθειας επινόησης εύσχημων υπεκφυγών και επικοινωνιακής διαχείρισης των διορισμών, όπως επιχειρήθηκε χτες από την κυβέρνηση, θα ήταν εποικοδομητικότερη η άμεση παραδοχή των λαθών»

Άμεση ήταν απάντηση του Δημοκρατικού Κόμματος Διερωτήθηκε αν ο Δημοκρατικός Συναγερμός συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στο σάλο, τους διορισμούς του 19 από την πρόεδρο της Βουλής, όπως και αυτούς της  προέδρου της ΕΠ. Ανταγωνισμού, του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και του Γιαννάκη από το τέως πρόεδρο Αναστασιάδη.      

ΔΗΚΟ

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη:

- Συμμορφώθηκε αμέσως με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή και έπαυσε όσους συμβούλους δεν πληρούσαν τα κριτήρια των κοινοβουλευτικών συνεργατών.

-  Ετοίμασε νομοσχέδιο για τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων για τους συμβούλους του προεδρικού και των υπουργών.

Σε καλό δρόμο  βρίσκονται και οι διεργασίες για σύσταση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα επιλαμβάνεται αποκλειστικά των διορισμών των μελών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διορισμούς στους ημικρατικούς πριν τη σύσταση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.