Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Μάριος Καρογιάν.

Είναι η ώρα του σχηματισμού μιας Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, είπε ο Μάριος Καρογιάν, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), μιλώντας στα γραφεία του κόμματος το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών.

«Ξημερώνει αύριο η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής», είπε ο κ. Καρογιάν. «Ο λαός άκουσε, συνέκρινε και σήμερα αποφάσισε την επόμενη σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ανέθεσε στον Νίκο Χριστοδουλίδη την καθαρή εντολή να ηγηθεί της Κυπριακής Δημοκρατίας και να την οδηγήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών για ανανέωση της πολιτικής μας ζωής, για εκσυγχρονισμό των θεσμών της, για διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος ακριβώς στις ανάγκες των καιρών», πρόσθεσε. 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ανέφερε ότι «ο λαός μας επέδειξε την ωριμότητά του, την αποφασιστικότητά του, τη βούλησή του να προχωρήσει μπροστά, αρνούμενος να επιστρέψει στο παρελθόν, να διακινδυνεύσει περιπέτειες, να προκαλέσει νέους διχασμούς». «Είναι η ώρα του σχηματισμού μιας Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ όλων των δυνάμεων. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», συνέχισε. 

Ακόμη, ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε τους αξιωματούχους, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΠΑ, τους ψηφοφόρους που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τους εθελοντές, «που από την πρώτη μέρα έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα για να μπορέσουμε να φέρουμε το σημερινό αποτέλεσμα». Επίσης συνεχάρη τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος, όπως είπε, πάντοτε διακρινόταν για το ήθος, τον χαρακτήρα και την ευπρέπειά του, καθώς και όλους τους υποψηφίους από τον πρώτο γύρο, οι οποίοι «συνεισέφεραν στην ενδυνάμωση των θεσμών και στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας». 

Τέλος, ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα συμπεριφερθεί «όπως πάντοτε με υπευθυνότητα, με συνέπεια, με υψηλό αίσθημα ευθύνης». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «ο τόπος μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, με ελπίδα και με χαμόγελο».