Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Σε πανηγυρικό και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία»,  εκεί όπου ο Γενικός Έφορος Εκλογών επισημοποίησε την βούληση του λαού, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κάλπη.

Πλήθος κόσμου έσπευσε από νωρίς να πάρει θέση, ενώ και εκτός Σταδίου ήδη μεταδίδεται εικόνα από τις γιγαντοοθόνες που είχανε στηθεί. Με ήχους της ροκ μουσική, αλλά και για φινάλε της όλης εκδήλωσης, άσμα της Ελευθέριας Αρβανιτάκη με συμβολισμούς, έλαβε τέλος η τελετή ανακήρυξης λίγο μετά τις 22:45.

Στην εξέδρα των επισήμων είχαν πάρει θέση μέλη των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

κθη

Οι κυριότερες αναφορές στο πρώτο μήνυμα του νέου Προέδρου.

Εξέφρασε ευχαριστίες προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον στήριξαν, ενώ έστειλε μήνυμα συνεννόησης για την επόμενη ημέρα και σε όσες δυνάμεις βρέθηκαν απέναντι του από την υποψηφιότητα του. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον «αγώνα» που έδωσαν.

Ιδιαίτερη μνεία και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, στον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κόσμο του. «Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα τους απογοητεύσω» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα που από τις εξέδρες ακουγόταν το σύνθημα: «Σεισμός Σεισμός Συναγερμός».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει ήδη δεχθεί τα συγχαρητήρια του προέδρου του ΔΗΣΥ, με τον οποίο θα επιδιώξει σύντομα συνάντηση.

τελετή ανακήρυξης

Έστειλε παράλληλα ευχαριστίες στον Νίκο Αναστασιάδη, για την συνεργασία που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπο του, λέγοντας πως του «είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων».

Ενώ ακολούθως ιεράρχησε τις προτεραιότητες της διακυβέρνησης του με κορωνίδα το εθνικό θέμα.

Ενώ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους Τ/κ συμπατριώτες μας για τον τραγικό απολογισμό του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία. «Συμμετέχουμε στο πένθος τους, είμαστε δίπλα τους» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
 

τελετή ανακήρυξης
κθ
οιθ
λιθ
λιθ
ηβξ