Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αναστασιάδης 1

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου αύριο Τετάρτη θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για τα έργα που θα κατασκευαστούν στο Μάτι της Αττικής, με τη χρηματοδότηση μέσω εισφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων πολιτών μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το πρωί της Τετάρτης στις 9.30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Γραφείο με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση, και στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών θα υπογράψουν Διακρατική Συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης.

Προστίθεται πως στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβούν στο Μάτι και στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος και του πάρκου που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζο, καταλήγει η ανακοίνωση.