Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ναγκόρνο Καραμπάχ

Άλλο ένα μέτωπο έντασης αναζωπυρώνεται επικίνδυνα, σκορπώντας παγκόσμια ανησυχία. 

Τα τελευταία 24ωρα ο στρατός του Αζερμπαιτζάν επιτίθεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών του Αρτσάχ. 

Το Μπακού ισχυρίστηκε ότι κατέστειλε επίθεση της Αρμενίας, ωστόσο οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή μίλησαν ξεκάθαρα για παραβίαση της εκεχειρίας από τις αζερικές δυνάμεις. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας διαμηνύει πως

Καλούμε την διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα για να σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά και τις ενέργειες του Αζερμπαιτζάν 

Από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, ένας από κάθε στρατόπεδο, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. 

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαιτζάν έδωσε στην δημοσιότητα και βίντεο από τις από αέρος επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά αρμενικών στόχων. 

Βαθιά ανησυχία για την νέα κλιμάκωση της έντασης εκφράζει η Ουάσινγκτον, ενώ η Ε.Ε κάνει έκκληση για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. 

Οργή στην Τουρκία

Είναι εικόνες από τις κοινές ασκήσεις που διεξήγαγε ο στρατός του Μπασάρ Αλ Άσαντ με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες συμμετέχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες του YPG. Οι ασκήσεις, έλαβαν χώρα στην Μανπίτζ της Βόρειας Συρίας, υπό την επίβλεψη μάλιστα και ρωσικών δυνάμεων. Ένα μήνυμα προς την Άγκυρα που παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις, επιμένει να απειλεί με εισβολή. 

Οργή στην Τουρκία, με το θέμα να αναμένεται ότι θα συζητηθεί κατά την συνάντηση Πούτιν Ερντογάν αύριο στο Σότσι της Ρωσίας. Επιδίωξη της Άγκυρας, να εξασφαλίσει έστω την ανοχή της Μόσχας στα σχέδιά της για νέα εισβολή στη βόρειο Συρία.