Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδα

Την Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, θα κριθεί το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης, τεσσάρων νομοθετημάτων, για την αντιμετώπιση των εκποιήσεων και την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών.

Η εξέλιξη αυτή, προέκυψε από την σημερινή κοινή συνεδρία των επιτροπών Οικονομικών και Νομικών, όπου και πάλιν, δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε συμφωνημένα κείμενα που θα προωθηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή. Μάλιστα, το ΑΚΕΛ που χαρακτηρίζει ως βιτρίνα το νομοσχέδιο, για την δημιουργία ειδικής δικαιοδοσίας ενώπιον επαρχιακών δικαστηρίων για την ταχεία εξέταση υποθέσεων, σημειώνει πως το όλο θέμα αντί νόμου, θα μπορούσε να λυθεί με ένα απλό κανονισμό του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ανδρέας Καυκαλιάς – Βουλευτής ΑΚΕΛ

«Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση του, θα μπορούσε και σήμερα, να διορίσει δικαστές για να εξετάσουν αυτές τις υποθέσεις».

Μάλιστα, φαίνεται πως καθοριστική θα είναι η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού, αφού από τα κόμματα της συμπολίτευσης πλην του ΔΗΚΟ,  ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ επιμένουν στις διαφωνίες τους, ενώ το ΑΚΕΛ που επίσης διαφωνεί όπως και οι Οικολόγοι, ενδέχεται να επαναφέρει με σχετικές τροπολογίες, παλαιότερες δικές του προτάσεις για την προστασία των δανειοληπτών από τις εκποιήσεις.

Σταύρος Παπαδούρης – Βουλευτής Οικολόγων

«Αρκετές συζητήσεις έγιναν, την Παρασκευή πλέον ο καθένας, θα κληθεί να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Υπολογίζω ότι θα υπάρχουν αρκετές τροπολογίες».

Το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται θετικό στην αύξηση της αξίας των ακινήτων, που θα μπορούν να προσφεύγουν στο Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, από τις 350, στις 500 χιλιάδες ευρώ. Ενώ με τροποποίηση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, στο δικαστήριο ειδικής δικαιοδοσίας, θα μπορούν να προσφύγουν, καταθέτοντας ειδικό αίτημα στον πρωτοκολλητή, νοουμένου ότι δεν έχει ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.