Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδα

Με αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας, σημαδεύτηκε η σημερινή κοινή συνεδρία των επιτροπών Νομικών και Οικονομικών, με φόντο τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια για τις εκποιήσεις.  

Οι διαφορές των συμπολιτευόμενων κομμάτων με την κυβέρνηση, προκάλεσαν την δυσφορία των κομμάτων Δημοκρατικού Συναγερμού και ΑΚΕΛ, ενόψει της προγραμματισμένης κατάθεσης προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή. 

«Στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά καταγράφονται μεγάλες διάφορες για τα νομοσχέδια για βελτίωση του πλαισίου εκποιήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων. Αυτές οι διαφωνίες αποτελούν συστημικό κίνδυνο για την οικονομία μας» δήλωσε η Αντιπρόεδρου του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου. 

«Η εικόνα που παρουσιάζεται, είναι μιας πολύ διαφορετικής προσέγγισης μεταξύ συμπολιτευόμενων κομμάτων, μιας αδυναμίας της Κυβέρνησης να συγκλίνει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται και η δική μας προσπάθεια, είτε να εμπλουτίσουμε κυβερνητικά νομοσχέδια», ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. 

Αναφανδόν υπέρ της ψήφισης των δύο νομοσχεδίων, τάσσεται το ΔΗΚΟ δια της αναπληρώτριας προέδρου του κόμματος Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, σε αντίθεση με την ΕΔΕΚ και την ΔΗΠΑ. 

«Πρέπει να έχουμε μια κατάληξη, καθότι στις 31 Δεκεμβρίου, λήγει η οικειοθελής αναστολή των εκποιήσεων. Είναι επάναγκες να υπάρξει μια νομοθετική κατάληξη. Εμείς ως ΔΗΚΟ είμαστε υπέρ, προφανώς αυτής της ρύθμισης», δήλωσε η Χριστίνα Ερωτοκρίτου, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. 

«Έχει διαφανεί ότι και τα δύο νομοσχέδια έχουν σοβαρές αδυναμίες, οι οποίες ενδεχομένως θα είναι σε βάρος των πολιτών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

«Διαφωνούμε με την διαφοροποιημένη θέση του υπουργείου Οικονομικών», ανέφερε ο Αλέκος Τρυφωνίδης Βουλευτής της ΔΗΠΑ. 

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου οι δύο κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις.