Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρωπαικές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν την Τετάρτη ύστερα από διήμερη ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια συγκρατημένη προσέγγιση λόγω των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.

Μέχρι τις 10.11 (ώρα Κύπρου), ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε οριακά κέρδη μετά από μια διήμερη ανάκαμψη, που τροφοδοτήθηκε από το ράλι στις τραπεζικές μετοχές ύστερα από μια σειρά μέτρων στήριξης για τη σταθεροποίηση του κλάδου.

Ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών σημείωσε άνοδο 0,2% ύστερα από άλμα 5% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, όταν η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS και οι συντονισμένες ενέργειες των κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ρευστότητας ενίσχυσαν το κλίμα.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας αργότερα εντός της ημέρας, εν μέσω αντιδράσεων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της εποπτείας της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην Silicon Valley Bank.