Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Εργασίας κατώτατος μισθός

Παραμένει το χάσμα στις θέσεις εργοδοτών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παρά τις διαβουλεύσεις πέραν των δέκα ωρών χθες και έξι ωρών σήμερα, υπό τον υπουργό Εργασίας Κυριάκο Κούσιο, οι κοινωνικοί εταίροι δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις μεγάλες διαφορές τους, για την θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

«Θα ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις, θα τον ενημερώσω για την πρόθεση μου και την απόφαση που έχει ληφθεί να συνεχίσω τις επαφές μου με το συνδικαλιστικό κίνημα και τις εργοδοτικές οργανώσεις και ως είναι φυσικό θα πάρω οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Κυριάκος Κούσιος.

Οι σημερινές διαβουλεύσεις άρχισαν με κοινή συνάντηση των δύο εργοδοτικών και τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων προς τις οποίες ο Κυριάκος Κούσιος, παρέδωσε προσχέδιο που ετοίμασε με βάση προηγούμενες συζητήσεις και ακολούθησαν χωριστές συναντήσεις με τις δύο πλευρές και στη συνέχεια, νέα κοινή συνάντηση όλων των πλευρών, υπό τον υπουργό Εργασίας, η οποία κράτησε τρείς περίπου ώρες.

Παρά το νέο αδιέξοδο που σημειώθηκε και σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, δεν καταθέτει τα όπλα και φέρεται αποφασισμένος να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

«Ευελπιστώ ότι πριν το τέλος Αυγούστου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία, που με έχει εξουσιοδοτήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ολοκληρώσω τις επαφές μου, θα είμαι σε θέση να προτείνω προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, κάποιες λύσεις για το θέμα», είπε ο Υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μεγάλες διαφορές που καταγράφονται εκτός του ποσού για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό, είναι και η επαναφορά της απαίτησης των εργοδοτών για συγκεκριμένες εξαιρέσεις επαγγελμάτων/επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής του Κατώτατου Μισθού, τις οποίες είχε απορρίψει κατηγορηματικά η αείμνηστη υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου και οι οποίες σήμερα, προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση των συντεχνιών.

«Πρέπει να πω ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένα θέματα, γίνεται προσπάθεια για συγκερασμό των απόψεων και θα συνεχίσουμε τον διάλογο», ανέφερε ο Κυριάκος Κούσιος.

Η όποια τελική πρόταση, που ανήκει στον υπουργό Εργασίας θα υποβληθεί αρχικά για έγκριση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, για επικύρωση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το σχετικό διάταγμα θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εργασίας και θα τεθεί σε εφαρμογή.

κατωτατος μισθος
κατωτατος μισθος
κατωτατος μισθος
κατωτατος μισθος
κατωτατος μισθος
κατωτατος μισθος
κατωτατος μισθος