Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατωτατος μισθος

Ημερομηνία ορόσημο για τη θέσπιση του κατώτατου μισθού αναμένεται ότι θα αποτελέσει η 22ρα Ιουλίου, μετά τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας ότι θα ετοιμάσει εισήγηση στη βάση όσων συμφωνήθηκαν επί θητείας Ζέτας Αιμιλιανίδου. 


Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία μετά και από οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να κλείσει θετικά το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, κάλεσε το μεσημέρι στο Υπουργείο τους κοινωνικούς εταίρους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, κατά τη σύντομη, κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, ο Κυριάκος Κούσιος δεσμεύτηκε να παρουσιάσει την εισήγησή του σε ξεχωριστές συναντήσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους στις 21 Ιουλίου, Προκειμένου την επομένη 22 Ιουλίου να υπάρξει θετική κατάληξη σε από νέα κοινού συνάντησή με όλους τους κοινωνικούς εταιρους . 

Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου, η ΣΕΚ ξεσπάθωσε κατά πάντων, κατηγορώντας κυρίως τις εργοδοτικές οργανώσεις για αλλαγή στάσης σε ζητήματα που είχαν συμφωνηθεί υπό την καθοδήγηση της μακαριστής Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

«Έγιναν δηλώσεις από όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κανένας δεν αμφισβήτησε τη βάση ή τη μεθοδολογία υπολογισμού και καθορισμού του κατώτατου μισθού, δηλώνοντας μάλιστα, όλοι μας την προσήλωσή μας στον ίδιο στόχο. Εκκρεμούσε, για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, μία τελευταία συνάντηση με τους εταίρους, η οποία είχε προγραμματιστεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη Δευτέρα 16 Μαΐου και η οποία δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Αντίστοιχη συνάντηση θα γινόταν και με τις εργοδοτικές οργανώσεις και θα είμασταν έτοιμοι για κατάληξη στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί», ανέφερε ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας. 

Αναγκαιότητα να καθοριστεί ο εθνικός κατώτατος μισθός δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, προαναγγέλλοντας συναντήσεις με συνδικαλιστές και εργοδότες. 

«Το δηλώνω, είμαι πέραν από βέβαιος ότι θα έχουμε καλά νέα τις επόμενες βδομάδες», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.  

Πρέπει να κοιτάξουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος συμπλήρωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.