Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού Λάρνακας, οι οποίοι καταγγέλλουν παραβίαση συμφωνίας για τα ωράρια εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Νάντια Κυρίτση, Γενική Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λάρνακας, «οι εργαζόμενοι με τη συμπαράσταση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ ζητούν από την ανάδοχο εταιρεία, την τήρηση της συμφωνίας, η οποία παραβιάζεται και αφορά το ωράριο εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση. Συγκεκριμένα η εταιρεία αντί να χρησιμοποιεί το δικό της προσωπικό χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες» είπε.

Πρόσθεσε ότι «στις 9 Φεβρουαρίου, μετά την απεργία στην οποία κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο τμήμα logistics, υπεγράφη συμφωνία για τη διαδικασία που θα ακολουθείται για το ωράριο εργασίας και για τις υπερωρίες. Συγκεκριμένα η συμφωνία προνοεί πως το ωράριο εργασίας είναι 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:30 το μεσημέρι και όταν υπάρχει ανάγκη υπερωριακής εργασίας, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος πρέπει να απαντήσουν γραπτώς».

Ωστόσο σημείωσε, «σε περίπτωση που δεν μπορούν οι εργαζόμενοι τότε χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι άλλου τμήματος της Kition Ocean Port».

Όπως είπε η κα. Κυρίτση «μετά από συνομιλία με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ομάδα εργαζομένων μεταβαίνει στη Λευκωσία για συνάντηση με τον Αλέξη Βαφεάδη, για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν".