Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΔΡ

Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Τρίτη προσθέτοντας ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση για το θέμα του λιμανιού της Λάρνακας.

Είπε ακόμη ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, η αντιμετώπιση των οποίων αφορά την πρώτη και βασικότερη προτεραιότητα της Κυβέρνησης που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο επίσκεψης στο στρατόπεδο «Υπ/γου Τάσου Μάρκου», για τα έργα στο λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας αλλά και την κοινοπραξία των αεροδρομίων 'που δεν τηρούν βασικούς όρους του συμβολαίου', καθώς και για το τερματικό στο Βασιλικό 'όπου δεν έχουν φθάσει ακόμη οι 120 εργάτες από την Κίνα', ο Πρόεδρος είπε ότι είναι θέματα που είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Στο θέμα του αεροδρομίου, ανέφερε, «βρισκόμαστε σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη», αλλά σημείωσε ότι δυστυχώς στο λιμάνι τα πράγματα δεν είναι θετικά.

«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε. Είμαστε σε επαφή και με τον Δήμαρχο της Λάρνακας, προσπαθούμε να βρούμε λύση γιατί εμείς θέλουμε να γίνει αυτή η εξέλιξη του λιμανιού και θα γίνει και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Αρα, δεν θεωρώ ότι συνδέονται τα δύο».

Για το θέμα του Τερματικού Φυσικού Αερίου, είπε ότι υπάρχει πρόοδος στα χερσαία έργα, υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά το θέμα του πλοίου, της πλωτής μονάδας, αλλά είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την προβλήτα.

Χθες, ανέφερε, είχε δίωρη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, «συζητήσαμε και το συγκεκριμένο θέμα, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προκλήσεις οι οποίες είναι καθημερινές, προκλήσεις, η αντιμετώπιση των οποίων θα βελτιώσει την πρώτη και βασικότερη προτεραιότητα της Κυβέρνησης που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».