Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το θύμα της απόπειρας φόνου που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ανθούπολη, με την κατάσταση υγείας του 34χρονου να κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.  

Όπως μετέδωσε ήδη από χθες ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με πληροφορίες, το λευκό σκούτερ, όπου επέβαιναν οι δύο δράστες, προσέγγισε από δεξιά την μοτοσικλέτα του 34χρονου, ο οποίος νωρίτερα βρισκόταν στα κρατητήρια Λακατάμιας για να επισκεφθεί φιλικό του πρόσωπο. Όπως φαίνεται το σκούτερ δεν έγινε αντιληπτό από τον 34χρονου, με τον συνοδηγό να ανασύρει πιστόλι και να πυροβολεί τρεις φορές. 

Μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα φαίνεται να έδρασαν οι δράστες, ενώ αφού πυροβόλησαν το θύμα, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν της σκηνής παρά την παρουσία οχημάτων σε κοντινή απόσταση. 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών, ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, οι έρευνες έχουν διάφορες κατευθύνσεις, ενώ λαμβάνονται υπόψη και κάποιες παλαιότερες υποθέσεις που το θύμα είχε απασχολήσει τις αρχές.  

Οι ανακριτές έχουν ήδη εντοπίσει και εξασφαλίσει κλειστά κυκλώματα ασφαλείας από την περιοχή,  όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. Ωστόσο, δεν διακρίνονται τα πρόσωπα των δράστεων, καθώς έφεραν προστατευτικά κράνη. Ενώ εξετάζεται κατά πόσον υπήρχε και τρίτο άτομο, που εμπλέκεται στην υπόθεση.  

Από την σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και τρεις κάλυκες, οι οποίοι στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.