Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πράξεις αμέλειας ή παραλείψεις, από μέρους του ιατρικού προσωπικού του Μακάρειου Νοσοκομείου, που ενδεχομένως να οδήγησαν στο θάνατο την 8χρονη Καισαριανή, διερευνά η αστυνομία μετά από καταγγελία της οικογένειας.

«Μετά τον θάνατο της 8χρονης ενημερωθήκαμε, είχαμε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου έγινε επιθεώρηση από μέλη της αστυνομίας. Στη συνέχεια η μητέρα της οχτάχρονης προέβη σε κατάθεση, σε σχέση με τον θάνατο της οχτάχρονης ότι δυνατό να επήλθε ο θάνατος της 8χρονης από πράξεις ή παραλείψεις του ιατρικού προσωπικού», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Ανακοίνωση αναφορικά με το θάνατο της μικρής Καισαριανής, εξέδωσε στο μεταξύ και ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Γενεράλης, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κοριτσάκι νοσηλευόταν με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και σημειώνει:

«Αναμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας έχουμε προβεί στις δέουσες ενέργειες προς παραλαβή και μελέτη του ιατρικού φακέλου από ομάδα ειδικών ιατρών, και εξετάζουμε το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας. Σεβόμενοι τον ανείπωτο πόνο των γονέων και το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, δεν θα προβούμε σε περαιτέρω δηλώσεις επί του παρόντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας.

Οι εξεταστές της υπόθεσης θα λάβουν καταθέσεις από όλα τα μέλη της οικογένειας της ανήλικης, αλλά και από γιατρούς και νοσηλευτές στο Μακάρειο Νοσοκομείο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί τις επόμενες μέρες.