Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Για τα αίτια των πυρκαγιών βάσει των προκαταρκτικών ερευνών μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1.  

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, σήμερα υπήρξαν γύρω στις 13 πυρκαγιές παγκύπρια, με τις πιο επικίνδυνες στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Μεταξύ άλλων και η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 11:00 σε μια πολύ δύσβατη περιοχή παρά την κοινότητα Δοράς. Γύρω στις 14:30 οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για φωτιά σε ξηρά χόρτα σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στη Λεωφόρο Αγίου Παύλου, κοντά στο εμπορικό κέντρο Πάφου, όπου εγκαίρως η πυροσβεστική την έθεσε υπό έλεγχο.  

«Έχουμε κάνει μια προκαταρκτική εκτίμηση για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσουν αυτές οι πυρκαγιές», ανέφερε ο κ. Κεττής ερωτηθείς για τα αίτια των πυρκαγιών. 

Κροτίδα φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο. «Εκεί βρίσκονται ανήλικοι οι οποίοι ασχολούνται αυτή την περίοδο με κροτίδες και εκτιμούμε πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η πυρκαγιά αυτή να ξεκίνησε από κροτίδα», δήλωσε ο κ. Κεττής. 

Όσον αφορά την πυρκαγιά στη Δορά, ανέφερε ότι «φαίνεται ξεκάθαρα σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα όρια αγροτικού δρόμου».  

Όπως τόνισε ο κ. Κεττής, στις πλείστες των περιπτώσεων, η συντριπτική πλειοψηφία είναι πίσω η ανθρώπινη δραστηριότητα. Ενώ τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την αστυνομία.