Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τα εκατοστά του γενέθλια γιόρτασε ο Τάκης Ιακώβου, περιτριγυρισμένος από τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τα δισέγγονα του αλλά και από άλλα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Καλωσορίσατε επί της επετείου της εκατονταετίας μου. Χαίρομαι που με τιμήσατε δια της παρουσίας σας», είπε ο κ. Τάκης Ιακώβου. 

Συγγενείς και φίλοι του Τάκη Ιακώβου έδωσαν το παρών στο πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε η οικογένεια του, με αρκετούς να χρειάζεται να μπουν ακόμη και σε αεροπλάνο για βρεθούν στην Κύπρο και να ευχηθούν από κοντά στον εορτάζοντα.

«Ο πατέρας κλείνει 100 ετών και ήθελε αυτή την συνάντηση να την γιορτάσει όχι μόνο με την στενή οικογένεια του αλλά με όλους εσάς», δήλωσε η κόρη του κ. Τάκη, Μαρία Ιακώβου. 

«Εκ μέρους των εγγονιών σου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ιστορίες για την καθοδήγηση και την αγάπη σου. Χρόνια σου πολλά.», ευχήθηκε η εγγονή του κ. Τάκη, Ιφιγένεια Ιακώβου. 

Ο αιωνόβιος Τάκης Ιακώβου γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1924 και αποτελεί μια από τις σημαίνουσες προσωπικότητες της Περιστερωνοπηγής Αμμοχώστου. Πρώην αγροφύλακας της κοινότητας και πρώην κοινοτάρχης Περιστερώνας, ο κύριος Τάκης κατατάχθηκε ως εθελοντής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε αγωνιστής της ΕΟΚΑ και εθελοντής υπαξιωματικός κατά την διάρκεια της τουρκανταρσίας. Μετά την τουρκική εισβολή, επιτελεί μέχρι και σήμερα αξιοθαύμαστο έργο για την διατήρηση της μνήμης των κατεχόμενων περιοχών μας.