Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξτ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικάγια, ανακοίνωσε ότι 36 ύποπτοι συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις κατά του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, το Εσκισεχίρ, τη Σμύρνη και την Καισαρεία.

«Για την ειρήνη, την ενότητα και την αλληλεγγύη της χώρας μας, δεν θα ανεχτούμε τρομοκράτες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αποφασιστικότητα με τις ανώτερες προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός σε ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι, ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τα Επαρχιακά Αστυνομικά Τμήματα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 15 ύποπτοι. Οι ύποπτοι διαπιστώθηκε ότι έστειλαν χρήματα σε άτομο που ασκούσε οικονομικές δραστηριότητες μέσω του λογαριασμού της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ, και ότι είχαν επαφή με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στην Καισάρεια συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι, που παρείχαν φάρμακα και προμήθειες σε τραυματίες εντός της οργάνωσης ISIS. Στη Σμύρνη συνελήφθησαν 14 ύποπτοι, ενώ άλλοι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στο Εσκισεχίρ.

Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων, κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλια χωρίς άδεια, μεγάλες ποσότητες συναλλάγματος και τουρκικές λίρες, καθώς και μεγάλος όγκος ψηφιακού υλικού.