Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απειλες ISIS

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, η τρομοκρατική οργάνωση ISIS εξαπέλυσε μια τρομακτική απειλή κατά των τεσσάρων γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League σήμερα και αύριο.

Το Ίδρυμα Al Azaim, ένα μέσο ενημέρωσης που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος (Daesh, ISIS), δημοσίευσε την εικόνα μιας αφίσας που απειλεί το Parc des Princes, το Santiago Bernabeu, το Metropolitan και το Emirates Stadium, με το μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους».

Πότε ήταν η πιο πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση από το ISIS;

Η τελευταία επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου στο Crocus City Hall, μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα. Αρκετοί ένοπλοι, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, εισέβαλαν και πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα κατά του κοινού. Η εγκληματική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα 143 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.

Η απειλή της Δευτέρας έρχεται αφότου το συνδεδεμένο με το ISIS ΜΜΕ Sarh al-Khilafah δημοσίευσε μια εικόνα στις 30 Μαρτίου καλώντας σε επίθεση στους ανθρώπους που βρίσκονταν στην Allianz Arena του Μονάχου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ασφαλείας για τα δύο παιχνίδια του Champions League αυτή την εβδομάδα στην ισπανική πρωτεύουσα. Και οι δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο-Μπορούσια Ντόρτμουντ , έχουν κηρυχθεί υψηλού κινδύνου από την Επιτροπή κατά της βίας και θα έχουν περισσότερα από 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας απλωμένα μεταξύ τους. Σχεδόν 8.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να φτάσουν.