Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η κακοκαιρία εξπρές ήδη χτυπάει την Ελλάδα, με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στη Θεσσαλία, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις χτύπησαν και τη Μαγνησία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η κακοκαιρία δεν φαίνεται να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Η πυροσβεστική δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων.

Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στη πόλη του Βόλου υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης που όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Ζευγάρι Ιασραηλινών στον Λιμιώνα του δήμου Ζαγοράς, το οποίο διέμενε σε διαμέρισμα Airbnb, ζήτησαν συνδρομή καθώς τρόμαξαν από παρακείμενο χείμαρρο που φούσκωσε. Επί τόπου έφθασε αμέσως κλιμάκιο της πυροσβεστικής που τους μετέφερε με ασφάλεια στην Τσαγκαράδα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ο κρατικός μηχανισμός που ήταν επί ποδός την νύχτα ερευνεί αν υπάρχουν κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο και κυρίως στο Πήλιο που δέχθηκε πολλά χιλιοστά βροχής.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Χθες στην πόλη της Καρδίτσας σε ορισμένα σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

1
1

Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο νότιο Πήλιο

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε και στο νότιο Πήλιο, ενώ έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το gegonota.news. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είχε δοκιμαστεί έντονα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Χιόνια στην καρδιά της άνοιξης

Παράλληλα, χιόνισε σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Μέσα σε αυτά και η Οξυά στη Φθιώτιδα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Δείτε βίντεο:

Χιόνι έπεσε και στο Βελούχι και τον Παρνασσό, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Χιόνια και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Πηγή: protothema.gr