Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας βάφτηκαν, για μια ακόμη φορά, σήμερα το απόγευμα, πράσινα και κόκκινα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, για την συγκεκριμένη πράξη ευθύνονται δυο Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη του περιβαλλοντικού κινήματος Extinction Rebellion.

Οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι, σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν την ουσία που χρωμάτισε τα νερά της βενετσιάνικης λιμνοθάλασσας, μέσα από πλωτό, δημοτικό λεωφορείο.

Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν μπορεί να έχουν προκληθεί ζημιές στο υδάτινο περιβάλλον, ενώ πολλοί θεωρούν ότι για την συγκεκριμένη κινητοποίηση επελέγη η σημερινή ημέρα, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης παρουσίας τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται και την Μπιενάλε Τέχνης της Γαληνοτάτης.

1

Το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Το Μεγάλο Κανάλι ή Κανάλ Γκράντε (ιταλ. Canal Grande, βεν. Canal Grando) είναι το πλατύτερο κανάλι της Βενετίας, στην Ιταλία, μία από τις κυριότερες αρτηρίες της πόλεως.

Το δυτικό άκρο του καναλιού βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σάντα Λουτσία, ενώ το ανατολικό άκρο δίπλα στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Η διαδρομή του έχει το σχήμα ενός μεγάλου αντίστροφου «S» που διέρχεται από το κέντρο της Βενετίας. Το μήκος του είναι 3,8 χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος του κυμαίνεται κατά τόπους από 30 έως 90 μέτρα και το βάθος του είναι 5 μέτρα κατά μέσο όρο.

Πηγή: in.gr