Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οι

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία του πολεμικού συμβουλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσης ανακοινώσεις. Νωρίτερα ωστόσο ο υπουργός πολέμου, Μπένι Γκάντζ, είχε διαμυνήσει ότι το Ισραήλ θα επιλέξει τον χρόνο και τον τόπο για να απαντήσει. Επίσης ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα απαλλαγεί μετά την επίθεση.

Με αντίποινα προειδοποίησε στο μεταξύ και ο Ιρανός πρόεδρος. Σε επικοινωνία του με τον εμίρη του Κατάρ τόνισε ότι και η πιο μικρή ενέργεια κατά ιρανικών συμφερόντων θα αντιμετωπιστεί με μια σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση.

Συνεχίζεται διπλωματικός πυρετός για να αποφευχθεί ανάφλεξη

Στο Ισραήλ ταξιδεύει σήμερα η Γερμανίδα υπουργός εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, σε μία προσπάθεια να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

 Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του είχε ο Ρώσος Πρόεδρος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι περαιτέρω κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Με τους ομολόγους του του Ισραήλ και του Ιράν συνομίλησε σήμερα ο Υπεξ της Αιγύπτου, ζητώντας την διασφάλιση της ηρεμίας και της ειρήνης.

Άτυπη τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στόχος των 27 να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση και την ασφάλεια της περιοχής.

Επί τάπητος θα τεθούν τα επόμενα βήματα, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτά να περιλαμβάνονται και νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.  Νωρίτερα η γερμανίδα υπουργός εξωτερικών είχε δηλώσει ότι θα πιέσει για νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ιράν και του πυραυλικού του προγράμματος. Κάτι το οποίο είναι έτοιμες να πράξουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προανήγγειλε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν είναι θέμα ημερών.

Τοποθέτηση Ερντογάν

Σε δηλώσεις του απόψε ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να προκαλέσει περιφερειακή σύγκρουση. Χαρακτήρισε την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ως την τελευταία σταγόνα».

Ο Ερντογάν επέρριψε ευθύνες στον ισραηλινό πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο Νετανιάχου και η ηγεσία του Ισραήλ είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Κατηγόρησε επίσης τη Δύση επειδή, όπως ανέφερε, καταδίκασε την επίθεση του Ιράν αλλά όχι την επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν.