Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εργάζονται υπερωρίες στις επαρχιακές διοικήσεις για να προλάβουν να εξετάσουν τις εκατοντάδες ενστάσεις που έχουν υποβληθεί, για τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών υποβλήθηκαν συνολικά 3746 ενστάσεις.

Ελίκκος Ηλία – Έφορος εκλογών

«Είτε αφορούν αυτές μετοικίσεις είτε εγγραφές με λάθος διεύθυνση του πρώτου εγγεγραμμένου. Αυτές οι ενστάσεις εξετάστηκαν και θα είμαστε σε θέση τις αμέσως επόμενες δυο μέρες να έχουμε τον οριστικό κατάλογο για να έχουμε τον οριστικό κατάλογο που θα πάμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου».  

Υποβλήθηκαν 796 ενστάσεις στη Λευκωσία, 3 στην Κερύνεια, 100 στην Αμμόχωστο, 130 στη Λάρνακα, 1200 στην Πάφο και 1517 στη Λεμεσό.

Η υποψήφια για επανεκλογή στη Δημαρχία Λακατάμιας, Φωτούλα Χατζήπαπα, στον Δήμο της οποίας υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ενστάσεις, κάλεσε τις αρχές να διερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένες μετακινήσεις.

Φωτούλα Χατζηπαπά – Υποψήφια Δήμαρχος Λακατάμιας

«Διαφάνηκε ότι υπήρχαν άτομα γραμμένα σε καφετέριες, σε εστιατόρια».

«Είναι αντιδημοκρατικό, ανήθικό και ανέντιμο να προσπαθούμε με αυτό το τρόπο να κερδίσουμε εκλογές, είτε είμαστε κόμμα είτε δήμαρχοι», είπε.

Η Αστυνομία υποχρεούται και θα διερευνήσει ενδεχόμενες καταγγελίες, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της δύναμης Χρίστος Ανδρέου.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Αν υπάρχουν οποιαδήποτε θέματα που χρήζουν ποινικής διερεύνησης ή ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα η αστυνομία θα προχωρήσει στη διερεύνηση μετά από οποιαδήποτε καταγγελία».

Οι νέες αιτήσεις εκλογέων αγγίζουν τις 26 χιλιάδες εκ των οποίων οι 13 χιλιάδες αφορούν Κύπριου, οι 103 Τουρκοκύπριους, οι 10 χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες για να ψηφίσουν στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και 3 χιλιάδες ευρωπαίους για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Στις 24 Απριλίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές, στις 25 Απριλίου για τα δημοτικά συμβούλια, Προέδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης και μέλη Σχολικών Εφορειών και στις 29 Απριλίου για τα κοινοτικά συμβούλια.