Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λιμενική

Δύο βάρκες με συνολικά 110 μετανάστες έφτασαν χθες στην Κύπρο.

Στο λιμάνι της Λάρνακας οδηγήθηκε γύρω στις 18:00 το απόγευμα βάρκα με 37 μετανάστες, που εντοπίστηκε δύο ώρες προηγουμένως ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 37 άτομα εκ των οποίων 5 γυναίκες και 5 παιδιά, όλοι από τη Συρία. Αποφασίστηκε όπως το πλεούμενο οδηγηθεί στο λιμάνι Λάρνακας. Με την άφιξη του στο λιμάνι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας προέβησαν σε καταγραφή των στοιχείων των 37 επιβαινόντων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά.

Στο λιμάνι της Λάρνακας οδηγήθηκε χθες βράδυ και δεύτερη βάρκα που εντοπίστηκε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο η οποία μετέφερε 73 ανθρώπους, επίσης από τη Συρία και οδηγήθηκε στο λιμάνι Λάρνακας. Με την άφιξη του στο λιμάνι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας προέβησαν στην καταγραφή των στοιχείων των 73 επιβαινόντων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά.

Σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη ένας ανήλικος ως ο φερόμενος πλοηγός της βάρκας, ενώ χθες το βράδυ συνελήφθη άνδρας ηλικίας 44 ετών ως ο πλοηγός της βάρκας η οποία μετέφερε 37 παράτυπους μετανάστες. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Δύο πλοία της ΚΔ κόβουν μεταναστευτικές ροές

Δύο πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας περιπολούν 25 Ναυτικά Μίλια από τον Λίβανο. Ανακόπτουν τις βάρκες και τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να πορευτούν προς την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση ασύλου καλώντας τους να επιστρέψουν στον Λίβανο. Ήδη σήμερα το πρωί έχουν ανακοπεί τρεις βάρκες και επέστρεψαν στον Λίβανο. Τα δύο πλοιάρια βρίσκονται στα χωρικά Ύδατα του Λιβάνου με αποτέλεσμα σε περίπτωση που χρειαστεί διάσωση μεταναστών είναι υποχρεωμένος ο Λίβανος να παρέμβει για την διάσωση τους.