Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επί ποδός βρίσκονται τα σώματα ασφαλείας από χθες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. 

Σε πλήρη επιφυλακή η Αστυνομία, ενώ αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, λιμάνια και πρεσβείες.

Χθες Κυριακή συνεκλήθη έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη, μετά το πέρας της συνεδρίας, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «αναλόγως των εξελίξεων επιβάλλεται συνεχής ενημέρωση και επικαιροποίηση, είτε αυτά αφορούν τις υποδομές, είτε τις εγκαταστάσεις, πρεσβείες, και ιδιωτικές εταιρείες, ισραηλινών και άλλων συμφερόντων».

Εδώ στην Κύπρο διαβιούν αρκετοί Ισραηλινοί, δραστηριοποιούνται εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων.

Επίσης είναι ορατός ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, επομένως η ασφάλεια όλων μας είναι κάτι το οποίο βρίσκεται διαρκώς κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών.

Υπό φρούρηση είναι η πρεσβεία του Ισραήλ, του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών και μέχρι στιγμής δεν σημειώθηκε το οτιδήποτε. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο, ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε «δεν έχουμε ενδείξεις εμείς που να προκαλούν ανησυχία», σημειώνοντας ωστόσο το θέμα της ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή της Κύπρου. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλειά μας».