Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κηβ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη έπειτα από την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, συνήλθε σήμερα στη συνεχιζόμενη συνεδρία η οποία ξεκίνησε εδώ και μέρες», επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. 

Όπως είπε έγινε μια επαναξιολόγηση όλων των δεδομένων, των πληροφοριών, μεταξύ των οποίων και η γνωστή επιθετική ενέργεια του Ιράν στο Ισραήλ που έγινε ψες, σε μια προσπάθεια να επαναξιολογηθούν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα

«Τα μέτρα, λαμβάνονται εδώ και μέρες, όμως ανάλογα με τις εξελίξεις επιβάλλεται συνεχής ενημέρωση επικαιροποίηση, είτε αυτά αφορούν τις υποδομές, είτε εγκαταστάσεις, είτε πρεσβείες, είτε ακόμα και εταιρείες ιδιωτικών ισραηλινών συμφερόντων», επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας», σημείωσε ο Υπουργός.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή, αναφέρει τα ακόλουθα:

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, ενεργοποιήθηκε προληπτικά το Ειδικό Σχέδιο Εστία (Επίπεδο 3), ενώ το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε πλήρη λειτουργία και εγρήγορση.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου της Ιορδανίας και του Λιβάνου, τέσσερις πτήσεις με συνολικό αριθμό 704 επιβατών με προορισμό την Ιορδανία και τον Λίβανο προσγειώθηκαν χθες στη Λάρνακα. Οι δύο πτήσεις προς Λίβανο αναχώρησαν σήμερα το πρωί για Βηρυτό, ενώ η μια εκ των δύο πτήσεων προς Ιορδανία θα αναχωρήσει για Αμμάν σήμερα το μεσημέρι.  Στις πτήσεις επέβαιναν 101 Ιορδανοί, στους οποίους παρασχέθηκαν όλες οι σχετικές διευκολύνσεις, μέχρις ότου αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε συνεχή επαφή με ομολόγούς του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

ολι
ι
ιλ
΄λι